Siljan

Nu har vi varit ute på äventyr =)
Vi var 5 st som hyrde en stuga i Gesundaberget förra veckan. Det ligger ca 1½ mil från Mora vid Siljan.
Det var jätteskoj och det har verkligen varit semester. Vi hade kanonväder hela veckan och vi började varje morgon med att äta frukost ute på altanen.
Sen en dag hade vi en heldag på Leksands sommarland. Jag fick mest bara gå runt eller sitta på gräset och titta på medans dom andra sprang runt och åkte vattenruchbanor och svalkade sig. Men det var helt okej ändå. Roligare än att bara sitta hemma och glo.
En annan dag åkte vi till Orsa och gick på Björnparken. Där såg vi då förstås björnar men även isbjörn, tigrar och järv. Det skulle finnas lodjur och varg också men dom såg vi inte till.
Men inne på parken så trodde jag att jag skulle sätta igång både det ena och det andra. För det var sånna backar så jag fick stanna miljoner gånger och till slut fick gubben ta tag i ryggen och knuffa upp mej för jag orkade inte själv. Men inte nog med det så skulle vi ju också åka till Helvetesstupet när vi ändå var i Orsa. Det gick jättebra ner för det var trappor lite överallt och sen var det ju spännande och höra forsen så man knatade på för att komma ner till det. Det vart en stor besvikelse när man såg hur litet det egentligen var i jämförelse med namnet. Å sen så skulle man upp igen då =( Tyckte inte att det var så brant ner som det var upp. Svetten rann och när jag stannade för att få i mej lite vatten och andas lite så fick man slåss med myggen. Så det var bara att försöka skynda sig upp. Men f*n så jobbigt det var... Sen ville dom andra till en annan fors som hette Storstupet. Men där satte jag ner foten och vägrade gå ur bilen.
En av dagarna åkte vi och kollade in Mora och en annan dag åkte vi och spelade minigolf (jag vann) och badade.
Sen på lördagen så var det Siljan runt (Big lake run) Det är en raggarträff i Rättvik. Där samlas alla och sen så åker man i karavan runt Siljan och njuter av utsikten och alla fina bilar. Dom sa att det var minst 600 bilar. Så det var några fina bilar att titta på =)

YEY =)

Imorgon jobbar jag sista dagen på jobbet, hoppas jag. Dom säger att dom kanske ska ringa och kolla om jag kan jobba i sommar. Men det tar jag då. Just nu så ska det bli så skönt att bara få njuta av att vara ledig. Förra gången jag skulle sluta på jobbet så kände jag en viss panik att jag inte skulle klara av att bara vara hemma. Men nu är den känslan borta. Jag börjar bli alldeles för stor och är så mega trött på morgonen så det ska bara bli skönt =)

Lite om mej och pyret

Nu är jag inne i vecka 28. Närmare bestämt 27+4.
Pyret skulle klara sig om den ville komma ut nu sägs det. Den väger lite över 1 kg är ca 30 cm lång och det känns att den börjar bli stor för det börjar bli ena rejäla kickar där inne. Jag har fortfarande inte gått upp mer än ca 3-4 kg. Det är skönt att veta. Men det känns som massa mer.
Jag har mina upp och ner dagar. Idag känns det som en jobbig dag. Allt är bökigt och tungt. Medans andra dagar är som en dans på rosor. Där jag knappt känner mej gravid utan mår hur bra som helst och även känner mej fin. Å sen så är man nere på botten igen dagen där på...

Det är så mycket folk som säger att det är så speciellt och mysigt att vara gravid. Jag ser inte riktigt den förtjusningen. Vist känner man sig lite speciell men oftast bara stor och tung och man orkar inte med så mycket. Man måste ofta be andra göra saker. Bara att försöka böja sig ner och ta upp nått från golvet är ju ett himla ståhej. Det är ju nästan så att det svartnar för ögonen för att man inte kan andas för stunden. Å när man väl har kommit upp igen så går hjärtat i 200 och man bara står och flåsar efter luft...

Vill bara att pyret ska komma ut (om ca 3 månader såklart) så jag vet att den mår bra och är hel och fin. Hatar att vänta..
Ska på koll igen på tisdag så nu blir det lite oftare. Skönt så man vet att allt är okej där inne =)

Så här ser jag ut nu!!

Underbar dag

Det var en jättebra dag igår. Jag var hemma själv. Så det hela började med lite serier på tven och slapp i soffan. Sen tog jag mej i kragen och målade i hallen. Kände att huvudvärken var på väg så jag satte på lite kaffe. Gick sen ut på farstutrappen med 2 kakor o kaffet och bara njöt.
Jag kände då att jag verkligen behövde det där lugnet. Solen sken lite då och då på mej. Det var helt tyst ute. Lagom varmt. Det ända som hördes var löven som blåste mot varandra. Emil (katten) sprang runt och jagade en fluga på gräsmattan. Allt var bara så harmoniskt. Jag kände då att: Gud så jag trivs på landet och lugnet som finns där... =)


Till vett igen

Nu har Otto varit till vetrinären igen. För hans öra svullnade upp igen och medicinen hjälpte inte...
Jag var livrädd att örat skulle "explodera" hemma igen. (Har nyss målat om i hallen och vill inte göra det igen =))
Men det gick bra. Men när vi väl kom till vett så hände det som inte skulle hända. Hon skulle precis börja suga ut blodet i örat då det "exploderade". Ja de kom precis överallt, på väggar, tak, på mej och vett. Ja överallt *suck*
Men hon gjorde så gått hon kunde. Gjorde rent och gav honom en spruta i örsnibben som ska ta bort bakterierna och medel i öronen så att det inte ska klia. Sen var det bara att åka till apoteket och hämta ut nya grejor. Så nu ska jag och Otto slåss varje morgon och kväll. För jag ska göra rent hans öron och sen ha i ett medel i dom. Sätta på honom en tratt.
Nån som vill byta?!!


RSS 2.0