Kort

Jag försökte få till nått sött kort som jag kunde skicka till släkt och vänner som var med och förgyllde Josefins dop för 2 månader. (Bättre sent än aldrig)
Och här är några av alla bilder jag tog. =)
   

Å här är bilden det fick bli. Men det var inte lätt att välja. Det är jobbigt när mitt lilla underverk blir så söt på alla korten. =P


6 månader

Nu har vi varit till Bvc på 6 månaders koll med spruta. Å det tyckte hon fortfarande inte om. Grinade och tittade ont mot läkaren och sköterskan som gav sprutorna. Annars så gick allt bra. Hon charmade som vanligt alla där genom att ligga på rygg med händerna bakom huvudet och bara softa =)
Hon väger nu 7670 gram och är 66 cm lång och nu har hon lugnat ner sig i växande. Så nu kanske man slipper byta storlek på ett par veckor.

Jag skrev i förra inlägget att vi hade börjat med smakisar. Hon tyckte om majspuren men palsternacka gick inte hem. Hon höll på att kräkas av varje sked hon fick. Så idag ska jag iväg och handla på mej lite andra smaker.
Men risgröt blir det till frukost varje dag. Det är en riktig höjdare och hon står sig länge på det.
Vi har också börjat med majskrokar och hon blir helt galen när hon ser dom =)


Nu händer det grejer!!

Nu har jag börjat bli lite duktigare med att ge Josefin lite mer smakisar. Eller nja.. Hon har provat katrinplommonpuré. Å det gick i. Men hon har även fått risgröt med fruktsmak i 3 dagar. Å även det är en favorit. Å det funkar bra med magen. Så det är nog bara att köra på. Jag har även majspuré och palsternacka/morot i kylskåpet som ska prövas =)

Och nu så vänder hon också på sig när hon ligger på rygg. Så nu är det inte en lugn stund nånstanns. På skötbordet är det livat. Nu förtiden gäller det att vara snabb när man ska byta blöja eller klä på henne.
Hon älskar också sin gåstol. Det är fullfart i den. Hon har förstått sig på hur hon ska göra när hon har kört fast. Så det gäller att vara på sin vakt när hon är ute och racear i den. Katterna är inte så förtjusta när hon kommer i den =) Kattskålarna är ofta upprejade mot väggen och katterna äter men en orolig blick bakåt =)


Sjukstuga

Vi varit sjuka jag och Josefin. Jätte förkylda.
Josefin var febrig i 3 dagar. Men sen försvann febern men hon var fortfarande jätte förkyld. Tyckte att hon andades lite jobbigt så jag ringde bvc och frågade vad jag skulle göra. Men hon tyckte att när hon inte hade feber så var den nog på väg att försvinna. Så det var bara att vänta ut den.
Men sen dagen efter så fick hon feber igen så vi ringde 1177 om råd. Så dom tyckte att vi skulle åka upp på barnakuten. Så där tillbringade vi fredagskvällen för en vecka sen.
Men det var en stressad läkare som kom in. Han kände och lyssnade på henne och surrade lite snabbt om vad det kunde vara och talade om att vi skulle få ett recept utskrivet till henne. Sen försvann han lika fort. Så där stod vi som 2 fån och undrade vad som hade hänt.
Blir så arg när dom inte har fler läkare. Som förstagångs föräldrar är man ju ovan och vill gärna vara säker på vad man ska göra. Så där stod vi bara och inte riktigt fattade nått. Kändes jätte jobbigt.
Å sen kom sköterskan in och gav Josefin nått som skulle göra så att hon skulle kunna andas lättare och sen så körde hon ut oss för då stod det en ny familj utanför rummet och skulle in.
Det ända som kändes bra var väl att vi slapp vänta på att få komma in. Allt var klart på mindre än 2 timmar. Men så stressad ska en läkare inte behöva vara. Inte konstigt att det kan bli helt galet för dem...

Sen så har jag sovit hemifrån själv för första gången sen tjejen kom.
Det var dagen efter vi hade varit på sjukan med henne. Så då hade vi börjat ge henne Brikanyl. Så hon var lagom speedad på kvällen efter att Roger hade släppt av mej. Men han klarade det bra. Det var nån gång under kvällen han höll på att ge upp. (Hihi.. Inte lätt med en liten tös som inte vet vad hon vill)
Jag var på Drinkkväll med tjejerna. Första gången jag drack efter graviditeten förutom nått litet glas rött som jag har försökt mej på innan. Men det gick inte så bra att dricka drinkarna.
Men jag smakade på alla. Men jag tyckte inte att dom var så jättegoda + att min förkylning började sätta igång på allvar. Så det var mest jobbigt =( Så typiskt!!
Så när jag väl åkte hem till farmor för att sova så hade jag så ont i halsen så jag kunde inte sova =(
Jag var inte ett dugg orolig för hur det gick där hemma. Men jag sov inte mer än några timmar ändå.

Nu är jag frisk men Josefin är fortfarande snorig. Men det kommer väl sitta i ett tag till...

 

 


RSS 2.0