Grattis min "lilla" tjej

Idag blir min lilla tjej 1½ år =)
Tycker inte det var länge sen vi åkte hem med henne från BB, och kom hem och satte oss vid köksbordet med lillskruttan på bordet sovande i bilbarnstolen och undrade "jaha vad gör vi nu då??!" =)
Hihi.. Men men, vi har lärt oss både det ena och det andra och saker som vi aldrig trodde att vi behövde veta. T ex att det går att förvara nappar i en video =P

För 1½ år sen:


Nu:


JAG ÄLSKAR DIG JOSEFIN!
JAG KAN GÅ ÖVER ELD OCH VATTEN FÖR DIN SKULL!
DU ÄR MITT ALLT!

Frisk eller?!!

Igår var min lilla tjej mycket piggare och gladare igen. Hade mycket mer energi än dom senaste dagarna. Så nu tar hon igen allt hon har missat i mat väg =P

Men vi trodde att hon skulle kunna gå till dagmamman idag. Men icke sa nicke..
39,2 i feber hade hon imorse =(
Man blir ju bara så less. Så gubben fick vara hemma idag. Jag började få en viss panik av att bara gå hemma.
Men vi hoppas på att det bara är en tand på G. Hon var feberfri på dagen men framåt kvällen så fick hon feber igen. Så vi får se vad som händer imorron.
Vi håller tummarna på att det bara är en tandsing på väg!

Sjuklingen

Jag hämtade min lilla tjej hos dagmamman i torsdags och då sa hon att Josefin inte mådde så bra. Hon hade bajsat massa gånger och ville inte alls vara med och leka. Och det fortsatte även på fredagen. Så det var bara att stanna hemma med henne. Å det har gått åt blöjor vill jag säga. Fredag, lördag så gick det säkert åt minst en blöja i halvtimmen =( Tyckte så synd om henne. Hon fick inte behålla nått. Så på lördagen så ringde jag 1177 och frågade om vad jag skulle ge henne för att få buckt på magen. Svaret blev kokt potatis och morötter, en risröra (kokt ris som man mixar med massa smör, salt och socker) och majsvälling. Risvälling var bäst men vi hade majsvälling så det fick det bli. I söndags tyckte jag att hon var piggare och det gick inte åt lika mycket blöjor. Men sen kom kvällen och då ville hon inte äta så mycket middag och sen somnade hon i mitt knä utan att ha fått i sig kvällsvällingen. Klockan var nog innan 18 när hon somnade och hon sov ända till halv 9 på måndag morgon. Då började jag bli lite orolig. Jag tog upp henne och hon ville bara vara i min famn. Jag fick i henne en flaska välling men hon ville inte piggna till. Ville bara somna om. Så jag ringde 1177 igen för att få lite hjälp. Hon sa åt mej att åka upp till akuten på en gång. Så jag packade ihop det jag behövde till både mej och Josefin. Medans jag sprang runt med henne under armen.
Vi kom upp till Ackis lite innan 11, vi fick träffa en läkare strax efter 13. Det var ju skönt att hon var så trött eftersom det var en sån lång väntan. Men man hann ju skrämma upp sig mer och mer också medans man satt där och knappt hade någon kontakt med henne.
Väl där inne så lyssnade läkaren på henne och klämde på magen och tyckte att hon var hård runt magen. Så han tyckte att en kirurg skulle titta på henne. Så då fick vi ett nytt rum att vänta i, och vänta och vänta.. Det kom in 2 läkarkandidater som ville känna och klämma på henne och ställa massa frågor. Och brist på annat så var det ju klart att dom skulle få öva på oss. Josefin var inte så villig. Men dom lärde sig kanske nått.
Sen kom iaf barnkirurgen och klämde och kände även hon. Hon tyckte inte att det var nått som hon kunde göra. Så då var det bara att vänta på medicinläkaren igen som sen sa att dom skulle ta några blodprover. Det jag förstod att dom skulle kolla var bl a sänkan, salt- och sockerhalten. Men allt såg bra ut. Vi skulle fortsätta med våran diet och vätskeersättning så skulle det ge med sig. Så runt 18 tog vi vårt pick och pack och åkte hem.
Idag, tisdag vaknade hon och stod och babblade förfullt i sängen och ville ner och leka. Så det var en helt underbar dag idag att se lite mer av våran vanliga glada tjej. Hon är inte helt okej, men det känns verkligen som att det går åt rätt håll. Hon har inte velat börja äta ordentligt än. Majsvällingen är fortfarande godast och hon har sovit 2 ggr idag. Men kroppen har nog fortfarande mycket att ta igen. Men jag hoppas på att hon är mer frisk om inte helt frisk imorgon och sen kunna gå till dagmamman på torsdag. Håller tummarna!!

Här är en bild när hon har tagit in sina gosedjur i sitt tält och myser förfullt där inne =)

RSS 2.0