Fiskgryta med räkor
1 liten lök, 10 cm purjolök, 1 tomat 0 1 porton/6 points
1 vitlöksklyfta 0
1 tsk olja 1
½ tärning fiskbuljong + ½ dl vatten 0
salt & peppar 0
150 g mager fisk t ex torsk, rödspätta 2
1 dl skalade räkor 1
kokt potatis, valfri mängd 2
Hacka löken och strimla purjolöken. Hacka tomaten och skär vitlöken i tunna skivor. Fräs grönsakerna på svag värme i oljan några minuter. Tillsätt buljongen och vatten. Koka 5 min. och smaka av. Lägg fisken ovanpå och sjud sakta tills fiskköttet är genomkokt. Strö över räkorna. Servera med potatis.
1 vitlöksklyfta 0
1 tsk olja 1
½ tärning fiskbuljong + ½ dl vatten 0
salt & peppar 0
150 g mager fisk t ex torsk, rödspätta 2
1 dl skalade räkor 1
kokt potatis, valfri mängd 2
Hacka löken och strimla purjolöken. Hacka tomaten och skär vitlöken i tunna skivor. Fräs grönsakerna på svag värme i oljan några minuter. Tillsätt buljongen och vatten. Koka 5 min. och smaka av. Lägg fisken ovanpå och sjud sakta tills fiskköttet är genomkokt. Strö över räkorna. Servera med potatis.
Kommentarer
Trackback