Äntligen älg!

Inatt hände nått spännande. Tyckte jag iaf =)
Jag gick upp som vanligt och gjorde iordning en ersättning till lilltjejen. Men när jag väl satt i sängen och hon hade nästan ätit upp så tittade jag ut genom fönstret. Det jag först ser när jag tittar ut är ett altanräcke och på den är det en halv meter snö. Men helt plötsligt så tyckte jag att det rörde sig över den stora massan med snö. Å där står det en jätte giganstisk älg. Ja det var väl säkert en normal storlek älg men på nära håll så är dom enorma. Men jag blev jättepaff. Adrialinet var på topp. Jag väckte gubben. Lilltjejen var precis klar. Så henne slängde jag upp lite försiktigt på axel och så sprang vi ut i vardagsrummet och tittade på den när den ståtligt gick runt och smakade på alla träden vi har på tomten. Sen gick den runt knuten på huset. Så vi fick ta och springa in i köket. Då hade den gått över till grannen och smakade lite på deras träd på framsidan också. Sen gick den hur lätt som helst över staketet till våran sida igen och ut på vägen. Sen bestämde den tydligen att den ville smaka på vårat plommonträd som vi har på framsidan. Så den gick in på våran uppfart och över gräsmattan och stod och njöt där en stund.
Då kommer den andra överraskningen.
Vi hade stått på ett och samma ställe i köket så vi hade inte sett att det hela tiden hade stått en till och ätit på plommonträdet. Så lyckan var gjord. Det var 2. En mamma med barn konstaterade jag. Sen tyckte dom att dom var klara och gick lugnt in i skogen igen. Lilltjejen sov hela tiden i min famn. Men gissa om man kunde sova sen =)

Vad har hänt!?

Ja du!! Här har det inte hänt så mycket.
Det har mest bara snöat och snöat... Börjar bli less på det nu. Men det är jag säker inte ensam om. Det är fint med snö men det skulle vara underbart med vår nu. Men det är bara att vänta. Jag vet att när allt väl börjar smälta så kommer man gnälla över det också. För då är det för blött och slaskit ute. Så man kommer nog ändå aldrig vara nöjd. Vet inte om man är en vanlig "svensson" som bara måste ha nått att gnälla om =P

Vad har hänt med lilltjejen då!!
Jo hon växer så det knakar.
Det låter som att det är tand på väg med jag kan ha fel. För det vill inte komma upp nån iaf.
Jag har slutat amma helt kan man nog säga. Hon kan få för sig att hon vill ha sej ett liten slurk då och då. Men det är aldrig en hel måltid hon får via mej. Jag tycker att det är skönt att ha slutat. Det underlättar både för mej, Roger och Josefin tycker jag. Hon blir mätt och nöjd. Roger kan avlasta mej med den biten också och jag kan få sova längre på mornarna. Så jag tycker att det bara är posetivt.
Vi har även provat lite mat men det är inget som går hem än. Så jag ska avvakta några dagar och kolla om det funkar då. Men det är bra roliga miner när hon försöker ialla fall =)
Hon vill fortfarande inte heller vända på sig från rygg till mage eller tvärt om. Men hon kämpar på. Hon är så nära hela tiden. Men det tar nog inte lång tid innan det händer heller.
Hon har även kommit på att hon kan låta väldigt högt. Hon brukar ligga på sin matta med helst hela handen i munnen och gormar och ibland så sätter hon igång och vrålar förfullt. Det är så roligt att se hennes minspel. Men det kan bli lite svårt att höra tven när hon säger igång med sina vrål. Men än så länge är det bara underbart när man hör henne och man bara ler och blir varm i hela kroppen. (ska tänka tillbaka på det här sen när jag aldrig får tyst på henne) =P hihi
Men jag har förvisso för första gången sagt till henne att vara tyst =)
Jag pratade med min syster i telefon och då satte hon igång och "vråla" och hon slutade aldrig. Syster min bara skratta och tyckte att hon var jättegullig. Men då bad jag henne vara tyst. (Jossan alltså) Å hon tystnade också =) Men jag sa till min syster att det var nog tyvärr inte sista gången jag sa den meningen till henne =)
På måndag ska vi på 4½ månads koll. Det ska bli spännande och se vad hon ska "klara av"

Läste igenom det jag skrev och konstaterade nog att det kanske hade hänt lite ändå!

Måste ju lägga upp en bild på lilltjejen också.
Här sitter hon med vid bordet.

Dop

Igår var det dop för lilltjejen. Hon var jätteduktig hela tiden. Hon tittade mest bara runt i kyrkan, pratade lite och sen så höll prästens tumme på att bli uppäten. Hihi men lite svinn får man ju räkna med =P
Hon sa inte ett ljud när vattnet kom på huvudet heller. Duktiga tjejen!
Efter dopet så bjöd vi på smörgåstårta och kaffe och kladdkaka med glass. Tror att dom tyckte om det. För Roger fick ingenting kvar till matlåda =) hihi.
Hon fick jättemånga fina presenter.
Sen är jag evigt tacksam för all hjälp vi fick med städning och diskning efteråt. JätteTack till alla som hjälpte oss!! För jag var ändå helt slut när vi kom hem. Det var även Josefin. Vi åt lite mat sen somnade hon och jag på soffan. Hon sov väldigt oroligt. Gissar på att det var mycket intryck att smälta.

Här har vi Fadder Ramona och Peter och vi.


Här har vi alla fina presenter som Josefin fick. Tack alla!


Snart 4 månader

Om 2 dagar är hon 4 månader. Oj vad tiden går fort helt plötsligt. Hon är så mycket lättare att handskas med. Hon är mycket mer "människa" Man behöver inte bara gå runt och bära på henne längre. Hon är nöjd bara av att ligga och titta, äta på händerna och joddla.
Idag har jag varit på Bvc och vägt och mätt lilltjejen igen. Å nu är inte lilltjejen så liten längre. Hon väger 6310 gram och är 62 cm lång. Så nu är det Storatjejen =)

Sen har jag även skickat iväg en arbetsansökan på ett deltidsjobb som man bara jobbar varannan helg. Det skulle passa mej såå bra. Skulle vara skoj att få komma ut och träffa lite folk och tjäna lite extra pengar. Men men jag gissar väl på att det inte bara är jag som vill ha det jobbet. Så man kommer väl inte ens komma till interjuv. Men skam den som ger sig =)

RSS 2.0