Arbetslägret

Det har varit en lååång helg med massa att göra.
Jag hämtade Ramona vid stationen. Sen till Gränby och storhandla. Sen vidare hem. Vi satte syrran i jobb. Satte henne på sittgräsklipparen så hade hon och göra ett tag =) Sen var vi över till grannen på fika.
På lördagen så började vi med en härlig frulle ute på terassen i solen.
Sen var det dax för arbetslägret att börja =)
Vi (då är "VI" Roger och Ramona och sen lite Jag) att gräva upp 2 rabatter som vi har på varsin sida på huset. Jag planterade några planter i krukor som jag ville ha kvar som jag sen ska plantera igen någon annanstans. Vi fyllde våran gamla damm som är borttagen med den jorden: För det ska bli en stor rabatt där, tror jag. Vi tog även bort massa sten på toppen av "dammen" som dom som bodde här förut säkert hade gjort något snyggt med, men som inte längre syntes. Så nu är det bara en stor krigszon där. Men då kan det ju bara bli snyggare sen när jag ska försöka göra något där =)
Sen kom Peter och motorsågen =) hihii. Vi hade ett stort träd vid terassen som jag hatade. Den var stor och luktade illa när den blommade och så skymde den solen på kvällen. Men nu är den borta + att vi fick massa mer ved. Jag ska försöka göra någon rabatt där också har jag tänkt. Sen var det dax för mej och syrran att börja måla ett skjul som vi har.
Sen var det slutjobbat i lägret. Då blev det en sen grillning. Men tänk så gott det blev efter en hård dag i värmen.
Tänk om man bara kunde fått tagit ett glas rött vin till köttet...


Uppdatering på Ottokillen

Nu så har jag äntligen varit iväg till veterinären med Otto. Trodde att det skulle läka självmant. Men nejdå. Så Otto fick pina sig i bilen hela vägen till vett. (Han hatar att åka bil)
Väl där så visar det sig att han inte alls hade blivit biten eller stucken av nått. Han har öronskabb och då hade han kliat sönder ett blodkärl så örat svullnade upp och sen så sprack det.
Så veterinären sövde honom och gjorde rent i öronen och gav honom massa sprutor, pencilin och antibiotika. Sen var det bara att fortsätta den dyra resan till apoteket och hämta upp ännu mera saker. Både till Otto och till Emil. För veterinären trodde att Emil hade haft öronskabb ända sen han föddes som han hade fått av sin mamma och sen så har Otto fått det. Låter lite långsökt men det kan tydligen hända och det smittas bara via andra katter tydligen. 
Nu har båda fått skabbmedel på sig och Otto ligger fortfarande under soffan och vill inte komma fram. Tar nog någon timme till innan drogerna släpper. Men de är ju bra det så håller han sig lugn. Imorgon ska jag till pappa och hämta en "tratt" till Otto. Det kommer han säkert tycka om.... inte.

Idag du!!!

Idag trodde man att det skulle bli en lugn och skön dag eftersom man är ledig. Men nej då. Det började redan igår morse egentligen. Otto (katten) hade varit och lekt med en geting eller nåt liknande gissar jag på. För hans öra hade blivit jätte svullet. Det såg ut som en uppblåst ballong. Men eftersom han åt bra och Emil och han lekte som vanligt så kändes det onödigt att åka till vett.
Men inatt vid 2 vaknade jag och kände att nått var fel. Jag tände lampan och då satt Otto vid min säng och skakade massa på huvudet. Och det var blod lite överallt runt honom. Min första tanke var att han och Emil hade bråkat. Så jag tog Otto med mej in på toa för att kolla var han blödde och då såg jag att det var blod nästan överallt på toan. Då jag förstod att Ottos öra hade "exploderat" (som tur var där inne). Så det var bara att väcka Roger så att vi fick ta reda på det. När badrummet var någorlunda klar så insåg vi att han hade skvättat ner precis överallt, i sovrummet, köket, fönster, väggar. Ja precis överallt så vi insåg att det var ett jobb för morgondagen, så jag kollade till Otto en sista gång och sen så gick vi och la oss igen.
Så idag började jag med att tvätta fönster och väggar. Sen väckte jag gubben så vi åt frulle sen var det bara att ta fram dammsugaren och sen börja moppa golven och fortsätta med väggarna på lägre höjder.
Men vad rent och fint det blev när vi var klara. Så nu är vårstädningen gjord för i år iaf =)

God gärning!!

Jag är med i en forskning om havandeskapsförgifting. Man går dit 3 gånger under graviditeten och sen en gång efter. Den är tråkig men man gör ju en god gärning. Dom tar massa blod, kollar blodtryck och vikten. Sen tar dom massa bilder på min pulsåder med ultraljud. Varför vet jag inte riktigt, men det är tydligen så testet går till.

Jag har nu gått upp 1½ kg under min graviditet. Det känns jättebra att det inte är mer och jag tycker inte att det är mer än magen som har vuxit heller (kanske tuttarna lite också förstås) så de är skönt =)
MEN varför känns det som att det är rumpan som har blivit 10 kg tyngre. För så fort jag ska upp ur soffan så känns det som bly i bakdelen... Hihii... =)


Vildsvin

Usch jag vet inte om jag vill bo på landet....
Eller det vill jag men nyss när vi satt och kollade på en dålig, men läskig skräckfilm så såg jag nått i ögonvrån.
Tog en liten nogrannare titt på grannens tomt och tyckte först att jag såg en björn, men det var ett vildsvin. Det var skitläskigt. Den kom bara närmare och närmare husen och verkade inte alls rädd.
Jag ringde grannen och talade om att hon hade besök på tomten och hon blev lika skraj hon.
Usch jag har aldrig sett nån så nära husen förut. Måste vara nått fel på det svinet. Hoppas att jägaren snart skjuter den.
Så nu får Emil stanna inne tills imorgon. Tänker Inte släppa ut honom nått mer ikväll.

Gubbe lilla..

Idag vart det en annorlunda dag.
Men vi åkte till jobbet som vanligt.
MEN vid halv 9 ringde gubben och sa att han hade ramlat ner från taket på en villa och att han var på väg till akuten.
Det var skönt att höra hans röst men paniken kom ändå.
Han ringde när han var klar på akuten och talade om att han hade några spruckna revben och en arm som var svullen. Så jag hämtade honom och så åkte vi hem.
Så nu har jag en sjuklig att ta hand om. Men det gör jag så gärna..

Pyret

Igår när vi gick och la oss så hände nått roligt...
Roger fick äntligen känna av pyret. Det var inte mycket. Men en spark blev det iaf =)
Skönt att han också får känna av pyret och inte bara jag =)

Börjar komma till liv igen

Nu så är man nästan människa igen efter helgens bravader.
Festen blev lyckad tycker jag. Maten gick ner och även drickat märkte jag =) Så de var skönt att se att allt slit lönade sig.
Jag fick jättefina presenter. Känner mej alldeles bortskämd!!
Å sen så var mamma, pappa och lelle en jättestor hjälp i köket. Ett mega Tack till dom! Det var så skönt att slippa allt sånt och bara få vara med på kalaset och inte oroa sig över nått sånt. (Men de var klart att man var in och bestämde lite grann ändå)
Sen hade vi också nattfrämmande =) Anna och Jocke från Karlstad kom också på mitt kalas. Det var skoj att dom ville komma upp. (Hoppas att dom kommer upp igen i sommar=)) Saknar dem redan.

På söndagen var det bara att åka tillbaka till bygdegården och städa det sista och plocka ner det som skulle hem igen. Men eftersom det mesta var fixat på kvällen så behövde vi bara moppa golv och lite till... Men fort gick det. Så vi hann även åka iväg och gratta svärmor. Sen blev klockan sent så de var bara att åka hem och äta lite "festmat" som blev kvar (eller vi fick ihop 12 matlådor) och sen gå och lägga sig.

Sen skulle jag upp idag, måndag och jobba. Men nejdå de sket sej. När man väl kunde slappna av och återgå till vardagen då vaknade man ju såklart med migrän. Så det blev en dag i sängen :(

Jag pallar tydligen inte en helhelg..
Hmm har man kanske blivit för gammal nu.....    ......svara inte på det!!!


Massa..

Nu har det hänt mycke här i mitt liv.

Igår var det sista april och då började dagen med att man jobbade... Som vanligt.
Sen på kvällen kom "gänget" över och grillade. Det var mumma. Sen stuvade jag in alla i vanen och åkte till Jumkils kase och värmde oss lite gött där.
Idag tog jag mej upp tidigt för då skulle det donas förfullt inför festen imorgon. Mamma kom och hjälpte mej med maten. Jobbigt att laga mat till 40 pers, men det är bara att hoppas på att de blev lyckat. Men det får vi ju inte vet för en imorgon =)
Pappa var här han med men han hjälpte Roger nere i garaget. Men sen så fick vi nyckeln till bygdegården som vi ska vara i imorgon. Så då åkte vi alla 4 dit för att fixa lite så vi slipper göra allt imorgon.
Men nu ska jag försöka sova lite så man orkar morgondagen också. Det kommer att bli en låång dag...


RSS 2.0