Tavla

Den här bilden skulle jag ha lagt ut för några veckor sen.
Men bättre sent än aldrig =)
Det är Josefins fötter. Gjord den 19/11-09
Så söta så!


Jag ska vinna!!

På juldagen kom jag på en knasig idé. Vi är ett gäng på 6 personer som ska tävla om vem som kan gå ner mest procent i vikt fram tills jag fyller år den 25 april. Vi har vägt oss och mätt magen på allihopa. Men det är bara vikten som gäller. Men det är alltid skoj att se hur mycket man har minskat runt midjan också.
Så nu ska man bara försöka hitta motivationen.. Den har gått och gömt sig någonstanns under en sten eller nått för jag hittar den inte =( Men vi har köpt Wii fit så man kanske kan lura sig själv att "leka" lite på den en stund om dagen så kanske jag får upp lite flås och motivation. Hoppas hoppas...
Men jag har ändå gett mej tusan på att jag ska vinna. Det känns lite som en omöjlighet just nu. Men det är en bit kvar till april så det är bara att börja med små steg och sen öka.. Jag vet att jag kan bara jag vill.. Måste bara bli av med det förbaskade godissuget.

Sova?!!

Inatt var en jobbig natt. Jag var uppe minst hundra gånger kändes det som. Lilltjejen var jätte orolig inatt. Hon böka, stånka och grät om vart annat. Jag höll på att ge upp på morgonkvisten så Roger fick ta över.
Men sen efter ca 3 timmars sömn så vaknar man av att lilltjejen ligger med fötterna rakt upp i vädret och snackar förfullt i sin säng. Då kan man ju inte mer än le och man bara känner hur nattens slit bara försvinner =)

Julafton

Det har varit den bästa julen nånsin.
Vi har haft det jättemysigt. Vi var dom närmsta. Men vi blev ändå 13 st hemma hos oss.
Det ända jag tyckte vi gjorde var att äta och äta. Men det hör väl julen till.
Men jag, Josefin, mamma och min ena syster han i alla fall med en promenad efter dopp i grytan som vi började med. Sen var det Kalle, och efter det åt i resten av det som skulle vara på ett julbord. Förutom lutfisken som vi åt efter paketöppningen. Jag fick många paket fast jag inte tycker att jag har varit så snäll i år. Har ju haft mina hormonsvängningar i år =P hihii..
Josefin fick Massa julklappar i form av både kläder, leksaker och pengar. Hon kan ju inte själv uppskatta det hon fick men mamma sin blev jätteglad för alla paket hon fick =)
Även Otto och Emil fick några paket. Emil var med när jag öppnade hans paket. Han ville vara med hela tiden och när jag öppnade ett med en färgglad råtta i så bet han tag i den och morrande massor. Trodde nog att det var en riktig =) Så han sprang under bordet och där låg han och bara morrade på den. Hihi han är rolig han..

Men sen så hände det även nått ännu roligare. Men det började redan på morgonen. Josefin började prata förfullt. Hon mummlar och mummlar hela tiden och mycket. Det är så skoj att lyssna på. Man blir så glad och varm i hela kroppen när man höra henne. Men lilla tjej börjar bli stor =)

God Jul på er!

Massa sprutor

Igår var vi till Bvc och Josefin fick sina 3 månads sprutor. Det tyckte hon inte om lilltjejen. Hon grät en lite skvätt. Men sen fick hon nappen och massa kärlek av mamma så då blev det bra. Men innan ena sköterskan gick därifrån så fick hon en arg blick av Josefin. Det såg så roligt ut =)
Sen var det min tur. Jag skulle på efterkoll på Mvc i stan och då såg jag att man kunde ta svininfluensasprutan. Så då passade jag på att ta den när jag ändå var där + att det inte var någon kö.
Men när vi sen kom hem så började lilltjejen bli hängig. Hon var väldigt mammig och började bli febrig så hon ville bara kura ihop sig hos mej. Det var lite mysigt men det var jobbigt att se henne så nere. Hon hade 38,2 när jag kollade tempern. Så jag gav henne en alvedon och sen så sov hon på mej resten av kvällen. Men hon sov jättebra i sin säng sen på natten. Jag var upp och ammade henne en gång och sen så sov vi vidare. Och nu på morgonen så var hon helt feberfri och jätte pigg. Det var så skönt att vakna upp och se ett leende. Då smälte mitt mammahjärta =)
Jag själv känner bara lite smärta i armen av min spruta. Så vi klarade oss väldigt bra tycker jag.

Då och nu!!

Jag satt och tänkte i natt när jag ammade lilltjejen att man ser livet helt annorlunda nu och förut.

Då: yey 25 dagars semester.
Nu: yey jag fick sova 3 timmar i sträck
Då: yey jag ska ut och festa
Nu : yey lilltjejen har äntligen bajsat
Då: yey nu är det helg
Nu: yey jag hinner ta en snabbdusch

Tänk så annorlunda livet kan bli...
Men jag skulle inte byta det med nått..
Älskar min lilla familj och mitt liv.

Amma eller inte?!

Vad ska man göra?
Jag känner att jag är ganska less på att amma. Hon är mest bara bökig och skrikig när hon ska äta. Jag känner hur orken bara försvinner. Å nu förtiden så har jag väldigt lite av den varan. Ork alltså..
Jag vet att jag har tillräckligt med mat. För ibland får hon i sig så stora klunkar så att hon storknar. Men varför ska hon krångla? Tycker inte att det alltid kan vara krångel med magen.
Men visst kan hon vara duktig också. På nätterna när hon äter så är hon jätte duktig. Hon äter det hon vill ha och sen somnar hon bara om. På dagarna någon gång ibland så går det bra. Men det är på dagarna hon alltid ska bråka. Det är väl förvisso bra. För då har jag ju iaf lite mer ork. Men det tär på en.

Så ska jag då börja ge lite ersättning och kanske fortsätta amma varannan gång?
Eller kanske bara testa ge henne ersättning en gång per dag?
Eller ska jag fortsätta amma och hoppas på att det blir bra igen?

Jag har nog iaf tänkt köpa hem en liten förpackning ersättning så jag har hemma ifa jag skulle ge upp helt.
Men jag vill inte sluta amma. Jag hade bestämt mej att iaf fortsätta fram tills hon är 4 månader. Men nu börjar jag överväga att ge upp..
Känner mej mycket velig.. Men jag känner att jag inte mår bra av det här så jag ska kanske testa något nytt..
Får se hur jag gör!!!

RSS 2.0