Påsk

Det har varit en låååång påsk.
Det började på torsdagsmorgon med att jag hämtade Roger från jobb kl.7. Han hade jobbat natt. Sen började den långa resan upp till Gäddede i Jämtland. Det är bara ca 80 mil dit. Jag fick köra första biten för Roger ville sova lite efter hans nattjobb. Så där satt man "själv" dom första 2½ timmarna och försökte hålla sig vaken. Lite ljuvlig allsång blev det allt för att klara den första biten. (Roger sov så skönt under den ljuva stämman =))
Sen var det en fickapaus innan hudiksvall där vi också väntade in mamma, Lennart och Ramona som också var på väg upp. Sen körde vi vidare till Östersund där nästa stopp blev. Där inhandlade vi lite alkoholaktiga drycker, tankade och åt lunch. Sen bar de vidare de sista 30 milen till Gäddede. Resan dit tog ganska precis 12 timmar.
Väl där uppe hade Lennarts mor Elsa satt på kaffe och fixat fika till oss. Det var gott med lite mat i magen innan man gick och la sig.

Morgon där på åt vi en rejäl frukost för idag skulle vi upp till Brattli sjö för att vara med i den årliga pimeltävlingen. Det gick inge vidare. Vi var 3 lag, 3 i varje alltså 9 pers och vi fick inte en ända fisk =( (sjön suger)
Men vi fick iaf åka skoter =) Läskigt men roligt.
Sen var det påskmiddag med Lennarts släkt på kvällen. Skoj att träffa alla dom där uppe. Tror att de var ca 2 år sist. Men det är klurigt att höra vad dom säger för det är en blandning mellan svenska, jämtlänska och norska. Hihii... Det kan bli så fel ibland =)

Påskafton så åkte vi upp på fjället hela gänget och gjorde oss en soffa av snö och grillade korv och njöt av solen. Det var så varmt och skönt där i backen så jag skulle nog ha kunnat bosatt mej där. Om man inte började se ut som en kräfta i ansiktet. För gud vad solen tar där uppe.
Sen på kvällen blev det middag hos Lennarts syster med familj. Då fick vi rengryta med potatis. Det var helt nytt för mej. Har aldrig ätit de förut och tror inte att jag kommer att äta det igen. För så gott var det inte. Men det var skoj att iaf ha provat på.

Påskdagen tog jag och Roger vårat pick och pack och började våran låånga resa hem igen. Så man viste vad man skulle göra den dagen.

Så det har verkligen varit en låång påsk!

Borta bra, men hemma är allt bäst!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0